Jak jsem slíbila na JARNÍM RESTARTU, tady máte 3 recepty na zdravější sladkosti, které jste mohli v rámci občerstvení na akci ochutnat:
Příprava 30 minut, chlazení 4 hodiny (nejlépe přes noc), jednoduché
Tenhle raw dezert je bezva ve vrstvení – naspodu máte pevnou vrstvu oříšků s datlemi, pak měkčí lahodnou vrstvu avokádo-banán-máta, kde máta tomu dává ten správný šmrnc. Pak je poleva s javorovým sirupem, díky které to drží pohromadě. To celé je lehce poprášené kakaem. Důležité je, aby moučník byl vychlazený, pak je to vončo. Na akci měl největší ohlas.
Ingredience:
avokádo 1 ks
banán 1 ks
mandle 100 g
sušené datle 150 g
kokosový olej 7 lžic
čerstvá máta 10 lístků
javorový sirup 3 lžíce
kakao 3 lžíce + na posypání
voda 3-5 lžic
Recept je z časopisu Gurmet (březen 2018).
Cca 12 ks, příprava 15 minut, pečení 15 minut, chlazení 20 minut, extrémně jednoduché
Nic jednoduššího než tento recept snad neexistuje, přesto je to super – sáček mandlových plátků, vajíčko, trochu osladíte, dochutíte vanilkou a lžičkou uděláte pár placiček na plech. Po upečení můžete – nemusíte dát čoko polevu. Dělala jsem z dvojité dávky, mně to moc chutnalo.
Ingredience:
plátky mandlí 100 g
vejce velké 1 ks
cukr moučka 70 g (já jsem dala javorový sirup)
vanilkový extrakt 1/4 lžičky
mléčná čokoláda 100 g (já jsem použila čokoládovou polevu z hořké čokolády)
Recept je z časopisu Gurmet (duben 2018).
Tak tenhle recept je z blogu Kitchenette a najdete ho na netu:
https://kitchenette.cz/clanek/64-ovesne-susenky
Tyhle sušenky jsem dělala den předem a klidně by snesly udělat i dřív, aby se rozležely. A taky jsem dělala menší kolečka (aby jich bylo víc :-)), většinou mají velikost jako cookies.
Jestli vyzkoušíte některý z receptů na sušenky nebo raw dezert, dejte vědět. Dobrou chuť!
autor: Dana Weisserová